26.6.2019 – Παράδοση του 1500ού δομικού συγκροτήματος του μεταγωγικού αεροσκάφους C-130J & Επανέναρξη της γραμμής παραγωγής του μαχητικού αεροσκάφους F-16
 
19.6.2019 - Αεροσκάφος P-3B του Πολεμικού Ναυτικού #152744 (Ενδιάμεσης Λύσης): “Ferry Flight” από τις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας.
 
Τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, συνοδευόμενος από τον Διοικητή της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης Υποπτέραρχο (Ι) Αθανάσιο Σαββόπουλο και επιτελείς του ΓΕΑ και της ΔΑΥ, πραγματοποίησε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις μας.
 
Το Πολεμικό Ναυτικό παραλαμβάνει το πρώτο αναβαθμισμένο αεροσκάφος Ναυτικής Συνεργασίας P-3 Orion.
Το πρόγραμμα αναβάθμισης υποστηρίζεται από το Πολεμικό Ναυτικό της Ελλάδας, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, τη Lockheed Martin και την ΕΑΒ.
 
Διαπιστευμένοι Ακόλουθοι των Πρεσβειών της Γερμανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, των Ηνωμένων Πολιτειών, του Ιράν, της Ιταλίας, της Ρουμανίας, της Ρωσίας, της Σερβίας, της Πολωνίας και της Τουρκίας, πραγματοποίησαν στις 11 Ιουνίου 2018 την καθιερωμένη επίσκεψή τους στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ.
 
Την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018 επισκέφθηκαν την ΕΑΒ ο κ. Jonathan Hoyle, Vice President Europe και ο κ. Κώστας Παπαδόπουλος, Vice President Corporate International Business Development της Lockheed Martin.
 
Την Τρίτη, 22 Μαΐου 2018, υποδεχθήκαμε στις εγκαταστάσεις μας αντιπροσωπεία της Lockheed Martin με επικεφαλής την κα. Karmyn Norwood, AMMM VP International Programs. Στην επίσκεψη συμμετείχε ο κ. Ντένης Πλέσσας, Αντιπρόεδρος Επιχειρηματικών Πρωτοβουλιών της LM Aero. Η σύσκεψη έγινε στο πλαίσιο της Ανασκόπησης Προγραμμάτων (Κατασκευαστικό C-130J, Συντήρηση/Αναβάθμιση Ρ-3Β, Επανέναρξη κατασκευής συναρμολογημάτων του F-16 κ.ά. μελλοντικά προγράμματα).
 
Την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018 υποδεχθήκαμε στις εγκαταστάσεις μας τον κ. Rod McLean (Vice President and General Manager F-16/F-22 Integrated Fighter Group), τον κ. Wayne Davis (Program Manager F-16 International Coproduction-Greece) και τον κ. Ντένη Πλέσσα Αντιπρόεδρο Επιχειρηματικών Πρωτοβουλιών της LM Aero.
 
Την Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018, υποδεχθήκαμε στις εγκαταστάσεις μας αντιπροσωπεία της Lockheed Martin αποτελούμενη από τους κ. Arvin F. Merrell (Director, F-16 Americas, Europe & Israel), κα. Megan D. Koval (Sr. Program Manager, Integrated Fighter Group F-16 Europe & Israel) και κ. Ντένη Πλέσσα Αντιπρόεδρο Επιχειρηματικών Πρωτοβουλιών της LM Aero.
 
Αντιπροσωπεία της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον Βουλευτή Α’ Αθηνών & Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας κ. Βασίλη Κικίλια πραγματοποίησε επίσκεψη στην ΕΑΒ την Τετάρτη, 2 Μαϊου 2018.
 
Την Πέμπτη 26 Απριλίου 2018 μας επισκέφθηκαν στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ φοιτητές εννέα Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων, στο πλαίσιο της εβδομάδας «International Business Week – Finance» που διοργανώθηκε στη χώρα μας.
 
Την Πέμπτη 26 Απριλίου 2018, υποδεχθήκαμε στις εγκαταστάσεις μας υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία της εταιρείας AIM (Aerospace Industrial Maintenance) NORWAY με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας κ. Ove Haukåssveen.
 
Με την τελετή αποφοίτησης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου στο Εκπαιδευτικό Κέντρο της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση ένδεκα (11) σπουδαστών της Προεδρικής Φρουράς των Η.Α.Ε, στο αντικείμενο της Ηλεκτρολογίας & των Ηλεκτρονικών Συστημάτων Αεροσκαφών. Η τάξη (PGC 1503) που αποφοίτησε ήταν η 11η κατά σειρά - των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που έχουν αρχίσει από το 2012 και συνεχίζονται - μεταξύ της Προεδρικής Φρουράς των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της ΕΑΒ.
 
Ευκαιρία για ανταλλαγή ευχών αποτέλεσε η εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΕΑΒ, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018.
 
Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) υπεγράφη στις 22 Νοεμβρίου 2017 στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας μεταξύ του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κωνσταντίνου Μπακογιάννη και του Executive Director του Clean Sky 2 JU κ. Tiit Jurimae. H συνεργασία μεταξύ του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Clean Sky – του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού προγράμματος Έρευνας & Καινοτομίας στον τομέα της Αεροναυπηγικής – και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, προσφέρει στρατηγικής σημασίας ευκαιρίες στην κατεύθυνση της υποστήριξης της ανταγωνιστικότητας της αεροναυπηγικής βιομηχανίας, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ερευνητικών φορέων της περιφέρειας.
 
Την Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2017, η ΕΑΒ και η ΔΕΗ ανακοίνωσαν την μεταξύ τους υπογραφή μνημονίου συνεργασίας.
 
Η εταιρεία μας, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Δ.Σ. κ. Ζ. Γκίκα, συμμετείχε στο Ελληνικό περίπτερο της Διεθνούς Έκθεσης Αμυντικού Υλικού (Annual Meeting and Exposition) AUSA 2017, όπου για τέταρτη συνεχή χρονιά εκπροσωπείται η εγχώρια αμυντική βιομηχανία υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
 
Επίσημη επίσκεψη αντιπροσωπείας της Lockheed Martin πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017 στην ΕΑΒ για την ανασκόπηση τρεχόντων προγραμμάτων - των δομικών μερών του αεροσκάφους C-130J και της συντήρησης και αναβάθμισης των αεροσκαφών P-3B - καθώς και για τον προγραμματισμό μελλοντικών αναγκών και επέκταση της συνεργασίας.
Η Lockheed Martin εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εποικοδομητική συνεργασία με την ΕΑΒ και την άριστη ποιότητα των προϊόντων της.
 
Επίσημη επίσκεψη στις εγκαταστάσεις μας πραγματοποίησαν την Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017 ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Geoffrey R Pyatt και ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κ. Κ. Κυριακίδης, συνοδευόμενοι από επιτελείς των. Συμμετείχε επίσης ο Αντιπρόεδρος Επιχειρηματικών Πρωτοβουλιών της Lockheed Martin Aeronautics International κ. Ντένης Πλέσσας.
 
H Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία Α.Ε. (ΕΑΒ) και Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε. (ΣΤΑΣΥ) υπέγραψαν Σύμβαση την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017, στο πλαίσιο της υπάρχουσας μεταξύ τους Προγραμματικής Συμφωνίας.
 
Η ΕΑΒ συμμετείχε στο PARIS AIR SHOW 2017 όπου παρουσίασε τις δραστηριότητές της και διερεύνησε νέες προοπτικές ανάπτυξης συνεργασιών.
 
Την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017 υποδεχθήκαμε στην έδρα της ΕΑΒ στον Πύργο Αθηνών την Πρέσβη της Πολωνίας στην Ελλάδα κα. Anna Barbarzak. συνοδευόμενη από την Επικεφαλής του Οικονομικού Τμήματος του Υπουργείου Εξωτερικών της Πολωνίας κα Iwona Woicka-Zulawska, καθώς και εκπροσώπους από: Air Force Institute of Technology, Polish Space Agency, Silesian Aviation Cluster, City of Rzeszow (Aviation Valley).
 
Την Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017, υποδεχθήκαμε στις εγκαταστάσεις μας αντιπροσωπεία της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών & Επενδύσεων με επικεφαλής το Γενικό Διευθυντή Αντιναύαρχο ΠΝ εα κ. Κυριάκο Κυριακίδη.
 
Την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017 η εταιρεία μας συμμετείχε σε ημερίδα με θέμα «Αμυντική Βιομηχανία - Τεχνολογία - Logistics, ως μοχλός Ανάπτυξης της Οικονομίας», που συνδιοργάνωσαν το Ελληνικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών (ΕΛΙΣΜΕ) και ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Ικάρων (ΣΑΣΙ). Την ημερίδα παρακολούθησαν Αξιωματούχοι του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στελέχη φορέων και επιχειρήσεων σχετικών με το αντικείμενο της αμυντικής βιομηχανίας, της αμυντικής οικονομίας, της τεχνολογίας και των logistics. Μεταξύ των ομιλητών που εξέθεσαν τις απόψεις τους, ο Αντιπρόεδρος της ΕΑΒ κ. Χαράλαμπος Παπασπύρος ανέπτυξε το θέμα «Παρόν, Μέλλον, Προοπτικές της Αμυντικής Βιομηχανίας».
Στην ημερίδα παρέστησαν ο Πρόεδρος της ΕΑΒ κ. Ζαχαρίας Γκίκας , καθώς και τα στελέχη της εταιρείας μας τα οποία παρακολούθησαν τον προηγηθέντα κύκλο του σεμιναρίου, που είχε ως αντικείμενο την «Οικονομία Ασφάλειας & Άμυνας - Διοικητική, Μηχανική & Υποστηρικτική Επιμελητεία στελέχη της εταιρείας μας.
 
Με την παρουσία της Γενικής Γραμματέως Έρευνας & Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ), κας Ματρώνας Κυπριανίδου, πραγματοποιήθηκε, στις 26 Απριλίου 2017, επίσκεψη αντιπροσωπείας της European Space Agency (ESA) στις εγκαταστάσεις μας. Στην επίσκεψη παρέστησαν επίσης στελέχη από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και από τη ΓΓΕΤ.
 
Την Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017, υποδεχθήκαμε στις εγκαταστάσεις μας κλιμάκιο της Αμερικανικής Αεροπορίας (U.S. Air Force) και της Lockheed Martin Aeronautics σε μία συνάντηση με τη Διοίκηση και τα στελέχη της ΕΑΒ, με θέμα την αναβάθμιση αεροσκαφών F-16.
 
Την Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017, η Διακλαδική Σχολή Επιτελών Ενόπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων πραγματοποίησε ενημερωτική επίσκεψη στην EAB. Την αντιπροσωπεία, που αποτελείτο από είκοσι έναν (21) επιτελείς με επικεφαλής τον Σμήναρχο κ. Ali Mohamed Ali Al Naqbi, υποδέχθηκαν ο Αντιπρόεδρος Δ.Σ. κ. Χαράλαμπος Παπασπύρος και στελέχη της εταιρείας.
 
Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017 υποδεχθήκαμε στις εγκαταστάσεις μας τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Χριστοδούλου και τον Διοικητή ΔΑΥ Υποπτέραρχο (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά.
 
Εθνικό Περίπτερο στην έκθεση IDEX 2017:
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος υποδέχεται το Διάδοχο του θρόνου του Άμπου Ντάμπι και επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΑΕ, Α.Ε. Sheikh Mohammed bin Zayed Al Nahyan, στο περίπτερο της ΕΑΒ, παρουσία του Πρέσβυ της Ελλάδας στα ΗΑΕ κ. Δ. Ζώη.
 
Δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη CL-415 της Royal Moroccan Air Force προσγειώθηκαν στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα και είναι έτοιμα για εργασίες συντήρησης στο πλαίσιο της νέας σύμβασης, που υπογράφτηκε μεταξύ ΕΑΒ και Transworld Aviation (TWA), για PDM (Periodic Depot Maintenance).
 
Ευκαιρία για ανταλλαγή ευχών αποτέλεσε η εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΕΑΒ, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017.
 
Σημαντική Επιτυχία για το Εργοστάσιο Αεροκατασκευών της ΕΑΒ, η επιτυχής ολοκλήρωση των δραστηριοτήτων συμμόρφωσης προς την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των Η.Π.Α. (F.A.A.) που αφορούν τη συναρμολόγηση 22 υποσυγκροτημάτων του Α/Φ LM-100J (Commercial variant of C-130J).
 
Επίσημη επίσκεψη στις εγκαταστάσεις μας πραγματοποίησαν την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016 οι Ακόλουθοι Άμυνας ξένων πρεσβειών στη χώρα μας.
Οι χώρες που εκπροσωπήθηκαν ήταν: Αλβανία, Αυστρία, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ινδία, Ινδονησία, Ιράν, Ιταλία, Ισπανία, Καναδάς, Κίνα, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πακιστάν, Πολωνία, Ρωσία, Σερβία.
 
Με την τελετή αποφοίτησης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016 στο Εκπαιδευτικό Κέντρο της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση δεκαεννέα (19) σπουδαστών της Προεδρικής Φρουράς των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ).
Η τελετή έγινε παρουσία του Πρέσβη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στη χώρα μας Η.Ε. Sultan Mohammed Majed Al Ali και άλλων υψηλόβαθμων προσκεκλημένων από τα ΗΑΕ, του Προέδρου της ΕΑΒ κ. Ζαχαρία Γκίκα, του Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Γεώργιου Μαζαράκου και υψηλόβαθμων στελεχών της εταιρείας.